Известие

Collapse
No announcement yet.

Ключар в Пловдив за ключ с код 3

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
    ..........Код картата, документите и в представителството.
    Ако нямаш код картата - поръчваш и нея.
    Чакаш си там кротичко да пристигне от Италия, като пристигне отиваш на място, да ти обучат ЕКУ то да си го познава и него и си тръгваш.
    ако не си от софия!?!?
    на колесар до там?? баси златния вариант!!
    по-добре сваляне/монтиране на еку-то, ама за какви пари иде реч?
    че и аз съм с един ключ.
    sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Е за колеги не от София не знам, има телефон представителството, звъни се и се пита.
      Може да има оторизирани и в други градове да обучават.
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

ECU (ЕКУ) -то на бензиновите е самообучаващо се когато е ново ... нема обучение .

Старо не се обучава - там са специални процедури и няма нужда от никаква Италия .

Comment

Първоначално публикувано от ALFonsOlder Покажи съобщение
          ако не си от софия!?!?
          на колесар до там?? баси златния вариант!!
          по-добре сваляне/монтиране на еку-то, ама за какви пари иде реч?
          че и аз съм с един ключ.
          Във варненското представителство също може да си поръчаш, предполагам и в другите. Звъниш и питаш. Дали това е най-добрият, бърз или евтин вариант е друг въпрос.
          Алфа Ромео 156 Sportwagon 1.8 TS '02

Comment

като казвате представителство, миланомотърс ли имате предвид?
            да търся накакви контакти.

само пластиката с кода някой поръчвал ли е?
            щото, ако се прецака имо-то, да може човек поне ръчно да въведе кода и да не артисва по пътищата.

тодде, какво значи ".....новите бензинки се самообучават..."
            моята е бензин, април 2001. значили това, че ако си поръчам втори ключ с чип (код 3)той ще се самопрограмира?!
            sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Ситуацията с резервния ключ не е толкова сложна, сваля се кутийката (която предава информацията от "гривната" на патрона за запалване към комп. на колата) и в нея се записва новия ключ. Цената е около 130 лв. Става въпрос за ключ без бутоните.
              sigpic
              Alfa 156 SW 2.4 JTD 140 hp

Comment

Първоначално публикувано от Alexius Покажи съобщение
                Ситуацията с резервния ключ не е толкова сложна, сваля се кутийката (която предава информацията от "гривната" на патрона за запалване към комп. на колата) и в нея се записва новия ключ. Цената е около 130 лв. Става въпрос за ключ без бутоните.
                130??!!
                дано да си прав, че представителството в русе ми казаха една цена, като за двигател

*за софия и
                *за код 3
                ли говориш?
                sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Ами да, за код 3 говоря и за София.

Ако имаш нужда пиши на ЛС, няма да си давам координати тук, за да не става реклама.
                  sigpic

Comment

тодде, какво значи ".....новите бензинки се самообучават..."
                    моята е бензин, април 2001. значили това, че ако си поръчам втори ключ с чип (код 3)той ще се самопрограмира?! __________________
                    156 2,0 Sportwagon *01

За ECU -то идеше реч. Не за ключ. Ключа е друга процедура и е е толкоз сложна колкото я описват . Код 2 , код 3 ... важно е какъв транспондер са сложили или предвидили .

Другото е лесно .

Comment

от това което прочетох новите имобилайзери - код 2 и код 3 не могат да се копират като стационарните. При всяко загасяне и вадене на ключа се записва нова стойност за следващият отговор, за това не става от един ключ просто да се копира дубликат. Самия компютър помни няколко ПРОФИЛА на ключове 5 или 7 не помня точно. Запомнянето на транспондера става чрез софтуерен код от картичката - слага се ключа и посредством софтуер се казва, че този чип е на ключ за тази кола. компа запомня различните профили и при поставяне ги разпознава и очаква определен отговор, който си е уникален за различните ключове, не е един и същ.
                      Програмирането става по няколко начина: най брутален - сменя се софтуера на компа, така че да не търси имо и да не блокира колата.
                      Малко по-интелигентен - включва се в компа софтует който търси и открива софтуерния код или с генератор на кодове по ВИН номера и модела направо ти изплщва кода (предполагам, че логиката е свита от производителя или самия производител я предоставя за по-старите модели) Най-интелигентен - в представителството на марката даваш документите и ти дават кода + настройката, но за съжаление тук в БГ направо избиват зъби с тази услуга - примерно в Англия всеки дилър за 30-40 паунда ще свърши тази работа.
                      Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщение
                        сменя се софтуера на компа, така че да не търси имо и да не блокира колата.
                        Това е най доброто за мен. Бих го направил даже при работещ имо....

Обикновенно, нещата се прецакват точно когато не трябва, така че ПРЕВЕНЦИЯ

Comment

В интерес на истината, доста хора прибягват до тази превантивна мярка. Отстраняване на имобилайзера, при най-малкия проблем с него, за да се застраховат от по-големи проблеми. За съжаление, белята винаги става точно когато най-малко ти е до това.
                          sigpic

Comment

добре де, защо го режат имо-то, когато си имат кода и при блокаж на имобилайзера могат да си вкарат механично кода и газ....?
                            sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Лично моята код карта, не си я нося в джоба при кредитната карта, да кажем
                              Ще идеш на майната си и айде "добър ден"....
                              Силно против съм имо-то. Ник'ва файда - само проблеми.

П.С. Не знам само при мен ли е, но пробвах с ръчно въвеждане и не успях. Предполагам, аз не правя нещо както трябва, но.... тогава не бързах и не ми трябваше нещо спешно, а ако съм изнервен - съвсем нищо няма да свърша

Comment

Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
                                Лично моята код карта, не си я нося в джоба при кредитната карта, да кажем
                                Ще идеш на майната си и айде "добър ден"....
                                Силно против съм имо-то. Ник'ва файда - само проблеми.

П.С. Не знам само при мен ли е, но пробвах с ръчно въвеждане и не успях. Предполагам, аз не правя нещо както трябва, но.... тогава не бързах и не ми трябваше нещо спешно, а ако съм изнервен - съвсем нищо няма да свърша
                                Тя по принцип трябва да седи в колата при всички книжкимакар че ако ти гепят колата ще разполагат с нея,но иначе става лошо
                                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                                X